Geachte collega,

Een plotse zwelling in het gelaat, een merkwaardig jeukende dermatose, een bijzondere huideruptie na het plaatsen van een prothese of gewoonweg een onverklaarbaar eczeem: hoe kan u dit het beste uitwerken? Welke (contact)allergenen dient u in uw achterhoofd te houden? Zijn “allergietesten” en/of “bloedtesten” eigenlijk wel zinvol? en welke systemische behandelingen voor (atopisch) eczeem gebruikt u best nu, en in de nabije toekomst?

Om anno 2018 een up-to-date antwoord te bieden op deze klinische vraagstukken nodigt het bestuur van de SNNDV u met veel plezier uit op de Themadag die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 10 maart 2018 in de Brabanthallen te den Bosch.

Naar goede gewoonte werd er gekozen voor een erg gevarieerd en vooral praktisch programma, de focus ligt enerzijds op de (differentiële) diagnose en de nieuwste behandelingen van atopisch eczeem, en anderzijds op klinisch atypische presentaties van contacteczeem en angio-oedeem. Frequent voorkomende huidproblemen als gevolg van zonlicht, planten en prothesen/implantaten worden helder toegelicht, en de praktische aanpak van een patiënt met vermoeden van contacteczeem wordt opgefrist.

Sprekers uit de Lage Landen, en daarbuiten, staan klaar om u te voorzien van allerhande tips & tricks die ongetwijfeld van pas zullen komen in de dagelijkse praktijk.

Wij hopen u talrijk te mogen begroeten in het mooie Den Bosch!

Namens het bestuur van de SNNDV,

Olivier Aerts
Voorzitter

Download de congresflyer