Welkom


De Themadagcommissie van de Stichting Nederlandstalige Nascholing voor Dermatologie en Venereologie (SNNDV) heet u van harte welkom op de themadag “Vasculitis” op zaterdag 16 maart 2019 in Antwerpen.

Behalve nieuwigheden omtrent de indeling en pathofysiologie van vasculitis willen we u vooral op praktische wijze informeren over de correcte aanpak van patiënten met purpura, livedo en vasculitis.

Vaak roepen dergelijke huidproblemen tal van vragen op: waar moet u op letten bij de afname van een huidbiopt? Welke bloed-en urineonderzoeken dient u aan te vragen? Wanneer moet u denken aan stollingsstoornissen? hoe ver dient u te gaan in het uitsluiten van onderliggend lijden? Wanneer moet u denken aan een systeemvasculitis? en hoe begint u aan de (systemische) therapie? Deze en andere vraagstukken zullen ervaren specialisten, aan de hand van tal van klinische gevallen, graag voor u beantwoorden zodat u met meer inzicht en vertrouwen deze huidproblemen de baas kan.

Mede namens het bestuur van de SNNDV en de leden van de Themadagcommissie, Caroline Van den Keybus, Martina van Geel-Kucharekova, Petra de Haes en Bing Thio, hoop ik u in grote getalen te mogen ontmoeten in congrescentrum Bluepoint te Antwerpen (voormalig ALM Antwerpen).

Olivier Aerts
Voorzitter

Download de congresflyer